Skip to content
De architecten aan het woord

De ambitie vanuit MeerThuis is om betaalbare woningen te realiseren met een bijzondere architectonische uitstraling, waardoor de woningen een meerwaarde hebben ten opzichte van standaard cataloguswoningen. Een hele uitdaging om dit te ontwerpen! Daarom stellen we je graag voor aan de architecten die de MeerThuis woninglijn hebben ontwikkeld. Waarom hebben we juist voor hen gekozen? Wat maakt hun aanpak uniek?

 

architect logo

JaapHoekstra WillemDijkstra Architecten is een architectenbureau dat in januari 2017 is gestart. Beide architecten hebben een lange geschiedenis in de architectenwereld, waarin ze vele prijsvragen wonnen. De basis werd door hun gelegd door de werkervaring bij gerenommeerde architectenbureaus. De focus lag daarbij op grote woningbouwprojecten met een hoge architectonische ambitie. Samen hebben ze meer dan 50 jaar ervaring in het werken aan tal van projecten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en stedenbouw.

Jaap: “Onze ontwerpen zijn authentiek. We zoeken bij een opgave altijd naar het maximale resultaat binnen de gestelde randvoorwaarden en komen daarbij ook tot niet direct voor de hand liggende oplossingen. Een opgave bekijken we vanuit een brede context: van stedenbouwkundig niveau tot bouwkundig detail. We streven naar het bieden van meerwaarde op een creatieve manier en zoeken naar de vraag achter de vraag.”

Waar bij de meeste architecten de gevels het startpunt zijn, is dit niet het geval bij Jaap en Willem. Het ontwerp start bij hen bij het maken van uitgekiende en functionele plattegronden. Binnen de plattegrond wordt gestreefd naar maximalisatie van het leefoppervlak en worden de ontwerpen gekenmerkt door royale raampartijen met ruim uitzicht daar waar dat gewenst is.

Vanuit MeerThuis was de wens om een woninglijn te ontwerpen met meerdere stijlen: schuurwoning, moderne woning en een jaren 30 woning. Om deze stijlen tot uitdrukking te laten komen in het ontwerp hebben de architecten een studie gemaakt van de karakteristieke stijlkenmerken. Hier hebben ze binnen de kaders en hun creativiteit vorm aan gegeven. De woningen hebben daardoor een uitgesproken architectuur meegekregen.

Willem: “De woninglijn van MeerThuis is een slim concept waarbij binnen de verschillende stijlen en de vele opties de koper zijn eigen woning op maat kan samenstellen. We hebben met veel plezier aan de MeerThuis woninglijn gewerkt en zijn trots op het eindresultaat. We wensen de kopers veel woonplezier toe!”

Meer zien van hun werk? Neem dan vooral een kijkje op de website.

Architecten Willem en Jaap

Architecten links Willem rechts Jaap

10 jaar garantie

Standaard levering met Bouwgarant

Architectuur